Cooperativa Agrícola Sant Isidre

C/ Sant Antoni, 21
Tel. 977 815 009

ELABORACIÓ I VENDA D'OLI EXTRA VERGE ROCABRUNA

La Cooperativa Agrícola de "Sant Isidre" de Maspujols, en un principi anomenada "El Sindicat", neix l'any 1909 per la necessitat d'una sèrie de veïns d'elaborar i comercialitzar els seus productes: vi i oli. Des de llavors, ha anat evolucionant, amb èpoques de bonances i penúries, seguint els cicles econòmics i conjunturals dels quals mai no ha estat al marge. Això ha obligat a una modernització constant, com a abandonar la producció de vi o a adquirir, l'any 1978, l'actual maquinària per a l'extracció de l'oli.

Aquesta nova premsa va ser una de les primeres instal·lades a la zona, la qual cosa va suposar un repte, tan pel risc econòmic de la inversió com per la ruptura amb el sistema tradicional d'elaboració. El temps ha donat la raó i avui dia és quasi bé l'únic sistema emprat arreu.
L'oli d'oliva no resta al marge dels avanços de la tècnica, i, si durant els darrers mil·lenis s'obtenia de la manera tradicional, amb  una sèrie d'estris que podien variar el sabor de l'oli (cofins, llargues esperes a ser molturades...), amb la incorporació de moderns equips d'extracció s'ha aconseguit reduir el temps d'espera i l'oli tan sols està en contacte amb elements d'acer inoxidable que en cap cas modifiquen les seves característiques. Com que solament és sotmès a processos mecànics (centrifugacions, filtratges...) l'oli extra verge és un veritable suc d'oliva: un producte cent per cent natural.

La Cooperativa actualment dóna els següents serveis als socis:

  • Secció de crèdit
  • Venda de productes fitosanitaris i assessorament en la serva utilització
  • Comercialització de garrofes i neteja d'avellanes

El número de socis també ha anat augmentant fins als 170 d'ara. Les olives que es premsen a la nostra cooperativa procedeixen majoritàriament del terreny calcari de la partida Monterols, que proporciona qualitats organolètiques excepcionals.

Característiques de l'oli "Rocabruna":

  • Tipus: oli extra verge
  • Denominació d'origen: Siurana
  • Acidesa: 0,2º-0,3º max.
  • Color: primer verdós, després daurat
  • Sabor: primer amarg, després dolç
  • Presentació: envàs de vidre de 3/4 de litre / envàs PET de 2 litres / envàs PET de 5 litres
Subscriure a
Menu

Menú principal