Novetats en autoritzacions per a la realització d'activitats en risc d'incendi

17/10/2022

Novetats en autoritzacions per a la realització d'activitats en risc d'incendi

El 9 d’abril es va aprovar la Llei 7/2022 de “Residuos y suelos contaminados para una economia circular” (BOE núm. 85, de 09 d’abril de 2022).

Fa dues setmanes es va aprovar per ponència, una esmena en una altra llei (la Llei de la PAC), per tal de derogar aquest articles 27.3. Però fins que aquesta nova llei no estigui aprovada i publicada al BOE,  la previsió és a finals d’any, la normativa vigent a dia d’avui es la llei 7/2022,  és a dir l’article 27.3 no ha estat derogat i per tant la prohibició de crema de restes vegetals és un fet i només es podran cremar restes agrícoles per motius fitosanitaris quan no existeixin altres mètodes per evitar la propagació de plagues i de prevenció d’incendis quan no existeixin alternatives per la seva eliminació “.

 Aclariments del procediment

  1. Tot i que la documentació apareix a l’apartat “Presencialment”, també es pot presentar de de forma telemàtica mitjançant el lloc https://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica on per tal de facilitar la tasca d’entrega a l’apartat “Assumpte” cal incloure l’Oficina Comarcal on va destinada la sol·licitud.

Sol·licitud genèrica per a activitats amb risc d’incendi forestal en terrenys forestals i la franja de 500m que els envolta [29,21 kB ]

    

En l’apartat “Declaro” d’aquesta sol·licitud s’ha d’especificar el cultiu a cremar i la malaltia.

  1. Els cultius i plagues que la normativa permet autoritzar, fins al moment, són les següents i les podreu trobar a l’enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi en l’apartat “Documentació relacionada” Llista de Malaties.

 

  1. Un cop feta la sol·licitud, si aquesta compleix amb els criteris, rebreu autorització de forma individualitzada.

 

Comunicació per crema d'esbarjo a través de l'enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi

 

 

Menu

Menú principal